Brainstorm

Brainstorm

Op 14 februari dit jaar zijn we bij De Omzetting begonnen met een nieuwe methode om de capaciteiten van iedereen bij De Omzetting duidelijk en overzichtelijk te krijgen. Dit is niet alleen makkelijk en handig voor de begeleiders om te weten, nog prettiger is het voor cliënten stil te staan bij hun capaciteiten. En dat er bij De Omzetting veel capaciteiten aanwezig zijn is over duidelijk!
De reden dat we met de A-B-C-D (asset based comunity development) methode zijn gaan werken is: Dat en wat onze minder sterke kanten of beperkingen zijn weten we allemaal, Vanaf nu is het tijd om niet je gebreken maar juist je krachten toe te passen om verder te komen in dit leven. Positief denken en positief doen.

Wanneer je ergens goed in bent is het leuk om daar mee bezig te zijn, dit omdat je daar zelfvertrouwen van krijgt. Iets wat elk persoon in deze maatschappij nodig heeft om optimaal te functioneren en te gedijen. Naast het stuk zelfvertrouwen wat je ervan krijgt, is het ook makkelijker om ergens mee door te gaan als je het leuk vind om te doen. Dat is iets waar we ons mee bezig houden bij De Omzetting: je krachten zichtbaar maken en daarop verder borduren. Met als doel dat je er anderen mee kunt helpen of er zelf je brood mee kan verdienen. Ieder mens heeft wel iets dat hij of zij leuk vind om te doen, Iets waar we ons in zouden willen verdiepen of beter in willen worden.

Nu we van iedereen de capaciteiten in beeld hebben gebracht en samen alle wensen hebben opgeschreven -of die wensen nu mogelijk te maken zijn of niet- zijn we samen verder gaan kijken naar wat en waar we iets mee gaan doen. Zo kwamen we erachter dat veel van ons hele mooie dromen hebben die we sowieso voor een deel kunnen waarmaken. Uit al die wensen zijn ook een boel projecten voortgekomen die we gezamenlijk uitwerken of uit hebben gewerkt. Zo hebben we op Dinsdags een Cookingclub: Elke week is er één persoon aan de beurt die bepaalt wat we gaan eten. Bij deze persoon wordt er -gezamenlijk- gekookt en gegeten. Op Donderdag wordt er tijdens de brainstorm bepaalt wie welke week aan de beurt is om te koken. Op Woensdag gaan de mensen die zin hebben zwemmen en op Vrijdag middag hebben we een knutselmiddag met Shurley. Zo hebben we bijna de hele week vol met leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen als je dat leuk vind. Als er een probleem is tijdens één van de activiteiten komt dit terug op Donderdag waar we samen bespreken hoe we het probleem zouden kunnen oplossen. Het mooie wat je dan ziet is dat we allemaal hele mooie en creatieve ideeën kunnen bedenken om het probleem op te lossen en zo te zorgen dat we ons allemaal prettig voelen. Rekening houden met elkaar is een belangrijk onderdeel in een stichting zoals De Omzetting.

Waar we tijdens de brainstorm ook mee bezig zijn, is de transitie die op dit moment bezig is in de hele wereld. Overal kom je steeds meer veranderingen tegen. Wij willen daar in mee gaan en mogelijkheden creëren. Omdat alles steeds meer gaat om zelf en samenredzaamheid zorgen wij op dit moment voor een plek waar we kunnen groeien leren en ons verhaal kunnen vertalen en vertellen. Omdat we allemaal mensen zijn met ieder ons eigen visie op het leven én in bezit zijn van creatief vermogen, kunnen wij oplossingen bieden aan veel maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken.

Share Button

Geef een reactie