Alle berichten van matara

Over matara

véél te lang.. komt nog;)

MS Benefiet Odeon Zwolle

Na een lange en veelbelovende voorbereiding, is de grote dag dan eindelijk aangebroken!
Op 26 Oktober 2014 heeft het MS Benefiet plaats gevonden in Odeon te Zwolle.

Said Green Power Dias en Typhoon

Said Green Power Dias en Typhoon

De organisatoren konden er alleen maar van dromen dat deze dag zo sensationeel zou worden. Met de geweldige opkomst van leuke positieve mensen, kunnen we wel zeggen dat dat gelukt is.

Naast de spetterende optredens die verzorgd werden door o.a. Typhoon, Knarsetand en het MS Benefietband, was ook onze eigen kunstenaar Said Green Power Dias aanwezig. De afgelopen weken mochten wij getuige zijn van zijn werk aan een kunstproject om te veilen voor het MS fonds. Dit kunstwerk heeft de hele dag ten toon gestaan in Odeon. Ook werd er een film afgespeeld waarop te zien is hoe Said Green Power Dias het kunstwerk gemaakt heeft. Het kunstwerk is inmiddels voor een fantastisch bedrag verkocht.

“Multiple sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Genezen van MS kan op dit moment niet. De medicijnen die er zijn, proberen het immuunsysteem te reguleren, maar de progressie van de ziekte kunnen ze niet afremmen.” (bron; www.ms-anders.nl)

Het MS Benefiet was, naast dat het georganiseerd is om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, een geweldige opening voor netwerk activiteiten en een podium voor nieuw talent.

Laat het zijn, en het zal komen..

Laat het zijn, en het zal komen..

De prachtigste dingen in het leven worden niet gemaakt. De meest prachtige dingen in het leven, zijn de dingen die ontstaan. Het geheim daarvan is dat het ongedwongen gaat, het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat. Natúúrlijk!

Trots mag ik u vertellen dat dat precies is, wat het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden aan de koestraat 31.

De Omzetting is ontstaan!

Wie wij zijn en wat wij doen..? Eigenlijk doen we niet zoveel!
We LATEN er veel gebeuren waardoor vanzelf heel veel moois ontstaat.
Het enige wat wij doen, is het samen mogelijk maken.

Er ontstonden mooie, ontroerende en spraakmakende dingen bij De Omzetting.
Door de juiste omgeving en omstandigheden te creëren. Net zoals de natuur dat doet; Simpelweg door “het te laten zijn.”
Door ruimte te maken waar nodig en vanuit daar verder te groeien.
Wanneer je van de natuur geniet, kijk je naar al het moois dat het te bieden heeft.
Wij zijn van mening dat, dat ook de beste manier is om met mensen om te gaan. We kijken naar al het moois wat een persoon te bieden heeft. Dat diepen we uit, waardoor iemands kracht zichtbaar wordt. Daar pluk je de vruchten van.

Graag stellen wij u vast voor aan een drietal partners van De Omzetting;

“weg met de wegwerp maatschappij”

Is het motto van Said Green Power Dias.
Dagelijks worden er spullen weg gegooid. Allemaal dingen waar je zoveel moois van kan maken.
Dat is precies wat Said Green Power Dias doet, hij blaast letterlijk nieuw LEVEN in oude spullen.
Dynamisch, duurzaam, creatief en educatief!

“Sta niet stil bij het verleden, laat je leiden door de zon. Inzicht is geloven in een wonder dat begon” Muziek is een universele taal, het komt overal terug.
Het kan je troosten, opzwepen. Soms hoor je iets in muziek wat niet te verwoorden is.. gevoel. Dit is precies wat Valentino “Rebel Eyes Entertainment” doet. Op poëtische wijze verwerkt hij zijn ervaringen in de muziek die hij maakt.

Schrijfster Tamara verjaagt haar “spoken” door ze een plekje op papier te geven.

“Spoken zijn dingen in je hoofd waar je last van ondervindt. Sommige spoken moeten verjaagd worden, andere willen alleen maar gehoord worden. Dit is mijn manier om mezelf en mijn “spoken” te leren kennen”

Gun uzelf de ervaring en kom eens langs voor een bakje koffie of thee. Wij laten u graag zien wat we nog meer in huis hebben!

The Fracking Song

Schaliegas
Onconventioneel gas (zoals schaliegas of steenkoolgas) is gas wat in dichte bodemlagen te vinden is. Dit gas is moeilijker te winnen dan gas in een gasbel, het zit namelijk vast. Om dit gas te winnen is het vaak nodig om te fracken. Fracken is het onder grote druk injecteren van een mengsel van water, chemicaliën en zand, waardoor scheuren ontstaan en het gas vrijkomt. Dit gaat gepaard met grote risico’s voor het milieu, het klimaat en de veiligheid. De baten zijn tegelijk gering.
We kunnen daarom beter investeren in duurzame energie. En zuiniger omgaan met de bestaande gasvoorraden.

Het mengsel van water, chemicaliën en zand verspreidt zich vele vierkante kilometers onder de grond. Tijdens dit proces komen radioactieve stoffen en andere giffen vrij die zich van nature in de grond bevinden. Wanneer het mengsel natuurlijke breuken in de aarde raakt, kunnen de chemicaliën in het grondwater terecht komen, waardoor onze waterbronnen vergiftigd kunnen worden.
Naast het gevaar voor ons drinkwater zijn er nog meer risico’s waardoor in verschillende landen fracking verboden is of een moratorium op proefboringen geldt. In Nederland bevindt het meest winbare onconventionele gas zich in de ondergrondse steensoorten schalie (schaliegas) en steenkool (steenkoolgas). Het winnen van onconventioneel gas in Nederland komt dichterbij!

Yonat in mijn levensboek..

Bram heeft het vaak over mensen en hun persoonlijke verhalen..
Bij De Omzetting zijn we allemaal personen met een verhaal. Gezamenlijk maken we ons verhaal zichtbaar. De één doet dat vooral voor zich zelf, en de ander voor anderen om van te leren. Creatief en educatief, En op ieders eigen manier.
Op die eigen manier kun je je verhaal het mooiste omschrijven. Op die manier blijft het puur en komt het over zoals het is -geweest-


“Bijna iedereen heeft een verhaal om te vertellen. Het mooiste zou zijn wanneer je je verhaal kan laten zien op een manier die bij jou past”


Elk persoon gaat fases door in het leven. De één merkt de verschillende fases bewust op, De ander gaat er geleidelijk doorheen. Vroeg of laat heb je een soort Deja-vu moment. Het gevoel dat je iets al eerder hebt gezien, gevoelt of zelfs hebt meegemaakt. Een kruispunt in je leven. Weten dat het klopt, Dat je bent waar je moet zijn op dat moment. Het gevoel dat de mensen die je om je heen hebt, er niet voor niets zijn. Bij De Omzetting zijn mensen met hun “kruispunten”, De mensen die zij op dit moment nodig hebben om hun verhaal te kunnen vertellen of te laten zien. Mensen die kunnen helpen hoofdstukken compleet te maken.

“De dag dat Yonat afscheid nam, werd er bij De Omzetting een hoofdstuk in het boek gesloten. We vonden dat allemaal zichtbaar erg moeilijk en jammer. Na een hele mooie speech van Bram kregen we allemaal één voor één de kans om iets persoonlijks tegen Yonat te zeggen, om haar succes te wensen bij haar nieuwe baan of iets persoonlijks mee te geven. Op dat moment zag je weer heel sterk dat we allemaal erg betrokken zijn, Zowel cliënten als begeleiders. Al sinds het eerste moment bij De Omzetting merkte ik een hele familie-air-e sfeer op”


Onlangs hebben we een hoofdstuk “afgesloten” dat over iemand ging die mij geholpen heeft een deel van mijn verhaal te schrijven. Ze heet Yonat en na bijna drie jaar gewerkt te hebben bij De Omzetting heeft ze afscheid genomen van ons allemaal omdat ze een andere baan heeft gevonden. Ik wens haar enorm veel geluk toe, maar ik besef nu ook dat -ook al was het haar beroep- zij als mens enorm veel in mij heeft los gemaakt.
Ze heeft me ontzettend gesteund in mijn dagelijks leven.. In mijn leven.
Moeilijke obstakels hebben we samen overwonnen. Lastige situaties: boze buien omdat ik mijn frustraties niet kon uiten, frustratie om situaties die ik moeilijk kon accepteren, angsten, de spoken uit mijn verleden die mij opjoegen. Zoveel dat ik met haar heb gedeeld! En zij met mij want: Yonat was ten alle tijde “gewoon” Yonat. Een lieve, toffe, stoere maar ook heel gevoelige vrouw, die een plekje in -sowieso- mijn hart heeft gewonnen.
Ze heeft me geholpen een aantal hoofdstukken van mijn verhaal af te maken. Een stukje uit het hoofdstuk “vertrouwen” heeft ze aangevuld en herschreven.
Ik hoop dat haar verhaal een mooi en voldaan einde krijgt. Dat er mooie, spannende en leervolle hoofdstukken bij verteld gaan worden en met een happy ending. Uiteindelijk bepalen we zelf de rode lijn van ons levensboek.

“Ze heeft me geholpen een aantal hoofdstukken van mijn verhaal af te maken”


Hoe mijn levensboek verder verloopt? Lang en gelukkig hoop ik. Een tijd waarin ik mezelf leer zijn in een wereld waarin ik dat soms erg lastig kan vinden. Al schrijvend, want zo vertel ik mijn verhaal het liefst. In honderdduizend woorden die duizenden zinnen maken.. Die mijn leven en dat van mijn zoontje zin gaan geven, Mij zin in het leven gaven.. Zo zal mijn leven eruit zien zoals ik wil; afhankelijk van niemand, behalve van dat wat ik zelf doe en het leukst vind om te doen. Mijn verhalen vertellen. Mijn kracht ontwikkelen en positief maken wat ooit als negatief werd gezien.