Categorie archief: Informatief

MS Benefiet Odeon Zwolle

Na een lange en veelbelovende voorbereiding, is de grote dag dan eindelijk aangebroken!
Op 26 Oktober 2014 heeft het MS Benefiet plaats gevonden in Odeon te Zwolle.

Said Green Power Dias en Typhoon

Said Green Power Dias en Typhoon

De organisatoren konden er alleen maar van dromen dat deze dag zo sensationeel zou worden. Met de geweldige opkomst van leuke positieve mensen, kunnen we wel zeggen dat dat gelukt is.

Naast de spetterende optredens die verzorgd werden door o.a. Typhoon, Knarsetand en het MS Benefietband, was ook onze eigen kunstenaar Said Green Power Dias aanwezig. De afgelopen weken mochten wij getuige zijn van zijn werk aan een kunstproject om te veilen voor het MS fonds. Dit kunstwerk heeft de hele dag ten toon gestaan in Odeon. Ook werd er een film afgespeeld waarop te zien is hoe Said Green Power Dias het kunstwerk gemaakt heeft. Het kunstwerk is inmiddels voor een fantastisch bedrag verkocht.

“Multiple sclerose (MS) is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Genezen van MS kan op dit moment niet. De medicijnen die er zijn, proberen het immuunsysteem te reguleren, maar de progressie van de ziekte kunnen ze niet afremmen.” (bron; www.ms-anders.nl)

Het MS Benefiet was, naast dat het georganiseerd is om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, een geweldige opening voor netwerk activiteiten en een podium voor nieuw talent.

Laat het zijn, en het zal komen..

Laat het zijn, en het zal komen..

De prachtigste dingen in het leven worden niet gemaakt. De meest prachtige dingen in het leven, zijn de dingen die ontstaan. Het geheim daarvan is dat het ongedwongen gaat, het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat. Natúúrlijk!

Trots mag ik u vertellen dat dat precies is, wat het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden aan de koestraat 31.

De Omzetting is ontstaan!

Wie wij zijn en wat wij doen..? Eigenlijk doen we niet zoveel!
We LATEN er veel gebeuren waardoor vanzelf heel veel moois ontstaat.
Het enige wat wij doen, is het samen mogelijk maken.

Er ontstonden mooie, ontroerende en spraakmakende dingen bij De Omzetting.
Door de juiste omgeving en omstandigheden te creëren. Net zoals de natuur dat doet; Simpelweg door “het te laten zijn.”
Door ruimte te maken waar nodig en vanuit daar verder te groeien.
Wanneer je van de natuur geniet, kijk je naar al het moois dat het te bieden heeft.
Wij zijn van mening dat, dat ook de beste manier is om met mensen om te gaan. We kijken naar al het moois wat een persoon te bieden heeft. Dat diepen we uit, waardoor iemands kracht zichtbaar wordt. Daar pluk je de vruchten van.

Graag stellen wij u vast voor aan een drietal partners van De Omzetting;

“weg met de wegwerp maatschappij”

Is het motto van Said Green Power Dias.
Dagelijks worden er spullen weg gegooid. Allemaal dingen waar je zoveel moois van kan maken.
Dat is precies wat Said Green Power Dias doet, hij blaast letterlijk nieuw LEVEN in oude spullen.
Dynamisch, duurzaam, creatief en educatief!

“Sta niet stil bij het verleden, laat je leiden door de zon. Inzicht is geloven in een wonder dat begon” Muziek is een universele taal, het komt overal terug.
Het kan je troosten, opzwepen. Soms hoor je iets in muziek wat niet te verwoorden is.. gevoel. Dit is precies wat Valentino “Rebel Eyes Entertainment” doet. Op poëtische wijze verwerkt hij zijn ervaringen in de muziek die hij maakt.

Schrijfster Tamara verjaagt haar “spoken” door ze een plekje op papier te geven.

“Spoken zijn dingen in je hoofd waar je last van ondervindt. Sommige spoken moeten verjaagd worden, andere willen alleen maar gehoord worden. Dit is mijn manier om mezelf en mijn “spoken” te leren kennen”

Gun uzelf de ervaring en kom eens langs voor een bakje koffie of thee. Wij laten u graag zien wat we nog meer in huis hebben!

Ervaring spreekt!

boek

Momenteel wordt er binnen De Omzetting hard gewerkt aan het opzetten van het project ervaring spreekt. Dit is een project waarin cliënten van de stichting vertellen over hun ervaringen met onder andere de volgende thema’s: Drank, Drugs, Dakloosheid en Hulpverlening.

Het project is ontstaan vanuit de behoefte van de cliënten zelf. Zij gaven aan dat ze graag hun ervaringen willen delen om anderen bewust te maken over de genoemde thema’s, hierin de moeilijkheden te laten zien maar ook hun succeservaring te laten zien. Dit om beginnende hulp- of dienstverleners in zorg en welzijn kennis te laten maken met situaties die ze in het werkveld tegen kunnen komen. Of juist jonge mensen bewust te maken welke gevolgen bepaalde keuzes kunnen hebben.

Naast de verhalen van de cliënten zullen de professionals de toehoorders bewust maken wat de rol van het levensverhaal binnen het persoonlijke herstelproces kan zijn. En wat hierbij de rol van (beginnend) professionals hierin is. Want welk verhaal heb jij als (beginnend) professional? Wat heb jij in jouw eigen leven meegemaakt en hoe ben je hiermee omgegaan? Des te meer diepgang de professional heeft, des te waardevoller hij/zij anderen kan ondersteunen in dit proces.

Binnenkort alvast presentaties op Landstede en Deltion te Zwolle.

Wil jij ook dat wij bij jou een presentatie komen geven, Of weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.

The Fracking Song

Schaliegas
Onconventioneel gas (zoals schaliegas of steenkoolgas) is gas wat in dichte bodemlagen te vinden is. Dit gas is moeilijker te winnen dan gas in een gasbel, het zit namelijk vast. Om dit gas te winnen is het vaak nodig om te fracken. Fracken is het onder grote druk injecteren van een mengsel van water, chemicaliën en zand, waardoor scheuren ontstaan en het gas vrijkomt. Dit gaat gepaard met grote risico’s voor het milieu, het klimaat en de veiligheid. De baten zijn tegelijk gering.
We kunnen daarom beter investeren in duurzame energie. En zuiniger omgaan met de bestaande gasvoorraden.

Het mengsel van water, chemicaliën en zand verspreidt zich vele vierkante kilometers onder de grond. Tijdens dit proces komen radioactieve stoffen en andere giffen vrij die zich van nature in de grond bevinden. Wanneer het mengsel natuurlijke breuken in de aarde raakt, kunnen de chemicaliën in het grondwater terecht komen, waardoor onze waterbronnen vergiftigd kunnen worden.
Naast het gevaar voor ons drinkwater zijn er nog meer risico’s waardoor in verschillende landen fracking verboden is of een moratorium op proefboringen geldt. In Nederland bevindt het meest winbare onconventionele gas zich in de ondergrondse steensoorten schalie (schaliegas) en steenkool (steenkoolgas). Het winnen van onconventioneel gas in Nederland komt dichterbij!

Brainstorm

Brainstorm

Op 14 februari dit jaar zijn we bij De Omzetting begonnen met een nieuwe methode om de capaciteiten van iedereen bij De Omzetting duidelijk en overzichtelijk te krijgen. Dit is niet alleen makkelijk en handig voor de begeleiders om te weten, nog prettiger is het voor cliënten stil te staan bij hun capaciteiten. En dat er bij De Omzetting veel capaciteiten aanwezig zijn is over duidelijk!
De reden dat we met de A-B-C-D (asset based comunity development) methode zijn gaan werken is: Dat en wat onze minder sterke kanten of beperkingen zijn weten we allemaal, Vanaf nu is het tijd om niet je gebreken maar juist je krachten toe te passen om verder te komen in dit leven. Positief denken en positief doen.

Wanneer je ergens goed in bent is het leuk om daar mee bezig te zijn, dit omdat je daar zelfvertrouwen van krijgt. Iets wat elk persoon in deze maatschappij nodig heeft om optimaal te functioneren en te gedijen. Naast het stuk zelfvertrouwen wat je ervan krijgt, is het ook makkelijker om ergens mee door te gaan als je het leuk vind om te doen. Dat is iets waar we ons mee bezig houden bij De Omzetting: je krachten zichtbaar maken en daarop verder borduren. Met als doel dat je er anderen mee kunt helpen of er zelf je brood mee kan verdienen. Ieder mens heeft wel iets dat hij of zij leuk vind om te doen, Iets waar we ons in zouden willen verdiepen of beter in willen worden.

Nu we van iedereen de capaciteiten in beeld hebben gebracht en samen alle wensen hebben opgeschreven -of die wensen nu mogelijk te maken zijn of niet- zijn we samen verder gaan kijken naar wat en waar we iets mee gaan doen. Zo kwamen we erachter dat veel van ons hele mooie dromen hebben die we sowieso voor een deel kunnen waarmaken. Uit al die wensen zijn ook een boel projecten voortgekomen die we gezamenlijk uitwerken of uit hebben gewerkt. Zo hebben we op Dinsdags een Cookingclub: Elke week is er één persoon aan de beurt die bepaalt wat we gaan eten. Bij deze persoon wordt er -gezamenlijk- gekookt en gegeten. Op Donderdag wordt er tijdens de brainstorm bepaalt wie welke week aan de beurt is om te koken. Op Woensdag gaan de mensen die zin hebben zwemmen en op Vrijdag middag hebben we een knutselmiddag met Shurley. Zo hebben we bijna de hele week vol met leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen als je dat leuk vind. Als er een probleem is tijdens één van de activiteiten komt dit terug op Donderdag waar we samen bespreken hoe we het probleem zouden kunnen oplossen. Het mooie wat je dan ziet is dat we allemaal hele mooie en creatieve ideeën kunnen bedenken om het probleem op te lossen en zo te zorgen dat we ons allemaal prettig voelen. Rekening houden met elkaar is een belangrijk onderdeel in een stichting zoals De Omzetting.

Waar we tijdens de brainstorm ook mee bezig zijn, is de transitie die op dit moment bezig is in de hele wereld. Overal kom je steeds meer veranderingen tegen. Wij willen daar in mee gaan en mogelijkheden creëren. Omdat alles steeds meer gaat om zelf en samenredzaamheid zorgen wij op dit moment voor een plek waar we kunnen groeien leren en ons verhaal kunnen vertalen en vertellen. Omdat we allemaal mensen zijn met ieder ons eigen visie op het leven én in bezit zijn van creatief vermogen, kunnen wij oplossingen bieden aan veel maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken.

Welkom

Welkom op de site van De Omzetting. De Omzetting is een stichting in oprichting met een heldere kijk als het gaat om het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Deze heldere kijk zit ook in de naam, waar normaal gesproken vraagstukken top-down worden “opgelost” heeft De Omzetting als visie dat wil je echt verandering en ontwikkeling tot stand brengen je hierin bottum-up te werk moet gaan. Wat De Omzetting nog meer belangrijk vind is dat het in het leven vooral gaat om verhalen. Verhalen kunnen diverse vormen hebben. Door middel van het lanceren van deze site wil De Omzetting een modern platform bieden voor het tot uiting brengen van onder andere de verhalen die een ieder heeft.