Yonat in mijn levensboek..

Bram heeft het vaak over mensen en hun persoonlijke verhalen..
Bij De Omzetting zijn we allemaal personen met een verhaal. Gezamenlijk maken we ons verhaal zichtbaar. De één doet dat vooral voor zich zelf, en de ander voor anderen om van te leren. Creatief en educatief, En op ieders eigen manier.
Op die eigen manier kun je je verhaal het mooiste omschrijven. Op die manier blijft het puur en komt het over zoals het is -geweest-


“Bijna iedereen heeft een verhaal om te vertellen. Het mooiste zou zijn wanneer je je verhaal kan laten zien op een manier die bij jou past”


Elk persoon gaat fases door in het leven. De één merkt de verschillende fases bewust op, De ander gaat er geleidelijk doorheen. Vroeg of laat heb je een soort Deja-vu moment. Het gevoel dat je iets al eerder hebt gezien, gevoelt of zelfs hebt meegemaakt. Een kruispunt in je leven. Weten dat het klopt, Dat je bent waar je moet zijn op dat moment. Het gevoel dat de mensen die je om je heen hebt, er niet voor niets zijn. Bij De Omzetting zijn mensen met hun “kruispunten”, De mensen die zij op dit moment nodig hebben om hun verhaal te kunnen vertellen of te laten zien. Mensen die kunnen helpen hoofdstukken compleet te maken.

“De dag dat Yonat afscheid nam, werd er bij De Omzetting een hoofdstuk in het boek gesloten. We vonden dat allemaal zichtbaar erg moeilijk en jammer. Na een hele mooie speech van Bram kregen we allemaal één voor één de kans om iets persoonlijks tegen Yonat te zeggen, om haar succes te wensen bij haar nieuwe baan of iets persoonlijks mee te geven. Op dat moment zag je weer heel sterk dat we allemaal erg betrokken zijn, Zowel cliënten als begeleiders. Al sinds het eerste moment bij De Omzetting merkte ik een hele familie-air-e sfeer op”


Onlangs hebben we een hoofdstuk “afgesloten” dat over iemand ging die mij geholpen heeft een deel van mijn verhaal te schrijven. Ze heet Yonat en na bijna drie jaar gewerkt te hebben bij De Omzetting heeft ze afscheid genomen van ons allemaal omdat ze een andere baan heeft gevonden. Ik wens haar enorm veel geluk toe, maar ik besef nu ook dat -ook al was het haar beroep- zij als mens enorm veel in mij heeft los gemaakt.
Ze heeft me ontzettend gesteund in mijn dagelijks leven.. In mijn leven.
Moeilijke obstakels hebben we samen overwonnen. Lastige situaties: boze buien omdat ik mijn frustraties niet kon uiten, frustratie om situaties die ik moeilijk kon accepteren, angsten, de spoken uit mijn verleden die mij opjoegen. Zoveel dat ik met haar heb gedeeld! En zij met mij want: Yonat was ten alle tijde “gewoon” Yonat. Een lieve, toffe, stoere maar ook heel gevoelige vrouw, die een plekje in -sowieso- mijn hart heeft gewonnen.
Ze heeft me geholpen een aantal hoofdstukken van mijn verhaal af te maken. Een stukje uit het hoofdstuk “vertrouwen” heeft ze aangevuld en herschreven.
Ik hoop dat haar verhaal een mooi en voldaan einde krijgt. Dat er mooie, spannende en leervolle hoofdstukken bij verteld gaan worden en met een happy ending. Uiteindelijk bepalen we zelf de rode lijn van ons levensboek.

“Ze heeft me geholpen een aantal hoofdstukken van mijn verhaal af te maken”


Hoe mijn levensboek verder verloopt? Lang en gelukkig hoop ik. Een tijd waarin ik mezelf leer zijn in een wereld waarin ik dat soms erg lastig kan vinden. Al schrijvend, want zo vertel ik mijn verhaal het liefst. In honderdduizend woorden die duizenden zinnen maken.. Die mijn leven en dat van mijn zoontje zin gaan geven, Mij zin in het leven gaven.. Zo zal mijn leven eruit zien zoals ik wil; afhankelijk van niemand, behalve van dat wat ik zelf doe en het leukst vind om te doen. Mijn verhalen vertellen. Mijn kracht ontwikkelen en positief maken wat ooit als negatief werd gezien.

Share Button

Geef een reactie